A se citi printre rânduri..

©️ Viața nu are instrucțiuni de utilizare

Viața nu are instrucțiuni de utilizare nici indicatoare. Cazi, te ridici, iei decizii, unele corecte, pentru altele plătești cu regrete, păreri de rău, durere. Pentru că ceilalți îți pot da sfaturi, își pot exprima părerile, dar cum să-ți trăiești viața, cu ce culori să ți-o colorezi decizi tu. Și faci compromisuri, căci nu le poți avea pe toate în același timp. Unele chestii le sacrifici, pentru altele muncești. Asta se referă și la oameni. Pe unii îi lași să plece, în timp ce de dragul altora închizi ochii la defecte (nici tu nu ești perfect), alteori se întâmplă să fim părăsiți, nu există nici instrucțiuni care ne-ar indica ce trebuie să spunem/facem pentru a convinge să rămână un om care este hotărât să plece. Nici durerea nu are instrucțiuni exacte, știm doar că timpul o atenuează..cu timpul.
Învățăm din mers, zi de zi, deseori primim experiență și rareori fericire, bine, nu știu dacă fericirea în stare pură există, dar cel puțin bucuriile există și le strângem ghem în suflet, iar în zilele întunecoase le scoatem de la naftalină, le retrăim și cu o doză de speranță salutăm fiecare zi cu încredere că ne va aduce câteva bucurii, nu prea multe, dar suficiente cât să le punem la păstrare pentru zilele cenușii.
Viața nu are instrucțiuni de utilizare, bine, chiar dacă ar avea, mă îndoiesc că cineva le-ar citi. Păi nu suntem noi obișnuiți mai întâi să stricăm ceva și abia după să căutăm instrucțiunile?! 😊

6 gânduri despre „©️ Viața nu are instrucțiuni de utilizare

  1. Cred ca exact lipsa acestor „instructiuni de utilizare” face viata mai frumoasa. Daca noi am cunoaste cum trebuie sa reactionam si ce trebuie sa facem exact in viata, eu zic ca ar fi plictisitor. Luand decizii, uneori bune iar alteori mai putin bune, reusim sa acumulam cunostere si sa evoluam.
    Un weekend minunat!

    Apreciat de 3 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s