Motivațional

©️ Răscrucile, năpaste sau șanse?

Când ești la răscruci de drumuri, când ești frământat de gânduri, griji, teamă, neîncredere și nu mai știi ce să faci, încotro să te îndrepți,  întoarce-te spre tine. Ia-ți o pauză, ascultă-te, fără reproșuri sau regrete. Fii îngăduitor cu tine, căci tu ești punctul tău de sprijin. Da, probabil ai în preajmă oameni care țin la tine, te iubesc, te susțin,  dar ei nu pot lua decizii în locul tău (decât dacă le permiți!). Și crede-mă, când te afli la răscruci de drumuri (a se citi destin), vrei, nu vrei, tu ești cel care trebuie să decidă.
În astfel de momente revizuiește-ți prioritățile, visurile, aspirațiile. Probabil să te fi luat cu viața și să fi uitat ce îți dorești cu adevărat, care îți sunt valorile, ce contează într-adevăr pentru tine și cei dragi ție. Răscrucile nu sunt năpaste (așa cum obișnuiesc oamenii să le considere), ci șanse. Șanse să te oprești din goană, să îți tragi sufletul, să privești cerul, să observi lucrurile pe care în graba ta le-ai trecut cu vederea, să conștientizezi cine îți este alături, să te (re)descoperi, să te (re) găsești. Probabil să te fi pierdut pe tine însuți tot alegând spre nicăieri.
Fii blând cu tine, fii înțelegător, iubește-te și iartă-te atât pentru greșelile din trecut cât și pentru cele din viitor.  Apoi cu zâmbet pe chip și liniște în suflet mergi spre drumul pe care îți șoptește inima. Deciziile luate de către inimă sunt mai ușor de iertat, decât cele luate de către rațiune…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s