A se citi printre rânduri..

©️ Crăciunul nu semnifică pentru toţi fericire…

Crăciunul ar trebui să însemne speranță, bucurie, seninătate, familie. Până la urmă este vorba despre nașterea Mântuitorului..
Și totuși..
Sunt destui oamenilor triști, singuri. Îmi amintesc că acum câţiva ani în urmă am stat singură la masa de Crăciun. Ai mei erau plecaţi din ţară, de fapt în acel an am fost singură nu doar în noaptea de Crăciun. În acel an m-am maturizat, am devenit independentă și cumva am conștientă că trebuie să am încredere în mine și în Doamne Doamne. Tot de atunci singurătatea mi-a devenit prietenă, prietenă fidelă. Dar nu despre mine vreau să vorbesc. De altfel nu vă scriu toate astea ca să vă provoc milă pentru mine ( dacă urăsc ceva pe lumea asta, e ca oamenii să mă privească cu milă, motiv pentru care nu vorbesc despre mine decât atunci când nu am de ales).. Scriu aceste rânduri ca să vă provoc să fiţi mai atenţi, mai binevoitori, mai răbdători cu vecinii, colegii, necunoscuţii din mojloacele de trasport, din magazine, cu vânzătorii, cu femeile de serviciu. Unii așteaptă cu nerăbdare și bucurie Crăciunul în timp ce alţii îl așteaptă cu groază. Unii vor avea pe masă bucate alese iar alături oameni dragi, în timp ce alţii nu vor avea decât un colţ de pâine și amintirea unor oameni.
Nu știm ce lupte se duc în sufletele oamenilor. De ce să-i mai împovărăm și noi cu priviri urâte sau vorbe răstite? Nu ne costă nimic un salut, un zâmbet, o vorbă bună, în schimb toate astea pot reda speranța și încrederea unui om, unui suflet. Știţi ce poate face un suflet când speră? ORICE! Poate face absolut orice! Poate iubi, poate visa, poate zâmbi, poate vindeca.
Să fim mai buni măcar de Crăciun…

Poate ne obișnuim și rămâne astfel!

15.12.2018

12 gânduri despre „©️ Crăciunul nu semnifică pentru toţi fericire…

  1. Adevarul este ca in perioada sarbatorilor tindem sa nu-i mai vedem sau nu ne mai intereseaza cei mai „putin norocosi”. Din pacate e o parte a noastra, a egoismului acestei societati.
    Totusi sa fim optimisti.
    Sarbatori fericite!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Poate mi se pare mie, dar anul acesta am văzut mai multe gesturi și mai multă generozitate, atât din partea oamenilor cât și din partea primăriilor. Pandemia a fost un factor mobilizator și darurile au mers spre cei cu probleme financiare sau de altă natură. Firește că nu e destul, dar reprezintă un semn bun.
    Crăciun fericit!

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu