Dialoguri

©️ Tu ai universul tău?

– Cum poţi să fii atât de senină când se întâmplă atâtea nenoriciri în lume? Atâtea drame, crime, inundații, foamete, razboi. Atâta urâţenie, răutate, ură, invidie, nedreptate. Tu le vezi?
– Da! Le văd!
– Și de ce nu te revolţi?
– Poate fiindcă nu a existat niciodată în toată istoria omenirii un moment în care oamenii să fie deopotrivă de fericiţi sau mulțumiți. Întotdeauna, indiferent de regimul politic, au fost săraci și bogaţi, au fost oameni care s-au așezat în fruntea bucatelor și muritori de foame, profitori și năpăstuiți. Până și acum, oricât de emancipaţi, liberi, egali ne considerăm, există atât miliardari cât și oameni care trăiesc la limita subzistenţei. Mereu va exista nedreptatea și probabil va dispărea de pe pământ odată cu ultimul om, sau poate nici atunci.
– De acord, nedreptatea a fost, este și va fi mult timp de acum încolo, dar asta nu-mi aduce alinare, nici s-o pot trece cu vederea ca fapt divers nu pot. Ce să fac?
– Tot ce putem face e să ne bucurăm că avem strictul necesar, să ne bucurăm că suntem sănătoși, că suntem bine noi și toți ai noștri, că ne putem plimba, că putem asculta muzică, citi o carte, privi un tablou, că putem sta de vorbă deschis cu cineva, ca noi doi acum.
– Bine. Dar ce facem cu toate răutățile și mizeriile pe care le vedem zi de zi?
– Vezi tu, viața este așa cum este, fie că ne place sau nu. De aceea încearcă să faci în tine însuți un univers, să ai universul tău, personal, în care să te refugiezi. Dacă nu găsești în lume armonie, echilibru, frumusețe, dragoste, bunătate, fă astfel încât toate astea să le găsești în tine, să-ți fii tu oază de lumină, dragoste, frumuseţe. Să duci o luptă aprigă ca nu cumva să-ți contaminezi lumea ta interioară. De obicei oamenii transmit ceea ce au în ei . Cum ar fi dacă toţi ar avea un univers personal? Cum ar fi dacă toţi ar transmite liniște, bunătate, compasiune, iubire? Mi-ai spus la un moment dat că pierd timpul aiurea pe blog, mai știi? Ai greșit enorm spunând asta, fiindcă blogul meu este lumea mea. Acolo încerc să pun ceea ce pun și în suflet. Să știi că nu reușesc de fiecare dată să pun doar emoţii și gânduri pozitive ( uneori se mai strecoară o doză de tristețe, supărare, nervi, remușcări), dar încerc să recuperez data viitoare cu sentimente și gânduri mai bune, senine
– Și dacă nimeni nu are nevoie de blogul sau lumea ta?
– Am eu nevoie! Deja înseamnă ceva, nu crezi?!

6 gânduri despre „©️ Tu ai universul tău?

  1. – Și dacă nimeni nu are nevoie de blogul sau lumea ta?
    – Am eu nevoie !….si noi .Oare te bucur un pic..daca spun caaa..tu cu scrierile tale faci parte din micul meu univers ?

    Apreciază

  2. Tare frumos universul tau! Un tablou pictat în cuvinte calde, parfumate si mângâietoare, sensibile ca o floare! Merci!
    Bine ai revenit în casuta virtuala drag Licurici de Suflet!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s