Motivațional

©️ Și oamenii care te iubesc, te vor răni uneori

Adevărul este că oamenii ne dezamăgesc, ne fac rău, ne tratează aiurea, iar și iar. O parte din a învăța cum să fii fericit este să eviți oamenii care se poartă așa și să înveți să-ți revii după aceea. Căci se va întâmpla. Chiar și oamenii care te iubesc, te vor răni uneori. Așa e viața. Doar că ei o pot face din prea multă dragoste și grijă pentru tine, nu din răutate. Și cu cât exersăm mai mult cu atât mai buni devenim în privința asta. Dacă suferința e bună? Este. Ieși mai puternic din ea sau te distruge (bine, abia cu trecerea anilor înțelegi că nu, nu te distruge, dar te schimbă).
Mă gândesc în ultima perioadă la mine și la omenire în general, la cât de rezistenți, curajoși, lipsiți de speranță suntem zilele acestea. Îmi pare atât de rău pentru noi, distruși, demoralizați, dar ne și admir. Reușim să mergem mai departe. Nu renunțăm. Găsim firicele de fericire agățate în mărăcini. Facem toate greșelile acelea ridicole pentru care sunt faimoși oamenii. Încercăm din greu să ne creăm vieți perfecte. Dar necazurile ne găsesc, tragediile ne găsesc. Și totuși, încercăm. Sperăm la mai bine. Credem că putem realiza ceva bun, durabil chiar dacă, simultan, știm că nu putem de fiecare dată. Viețile nu ne sunt cărți cu poze perfecte, dar tocmai imperfecțiunile ne fac mai buni, umani. Lucrurile pe care ne bazăm ne scapă, prietenia, iubirea, încrederea, fericirea, și mai nou pacea, dar continuăm să le căutam cu încăpățânare, iar atunci când le găsim încercăm să le păstrăm cât mai mult în viețile noastre.
Dincolo de ceea ce facem și însemnăm pentru ceilalți, suntem noi înșine față în față cu Dumnezeu. Știm că El este acolo ori de câte ori avem inimile îngenuncheate, sufletele împovărate și gândurile negre.

7 gânduri despre „©️ Și oamenii care te iubesc, te vor răni uneori

  1. Ranile facute de cei dragi, când iubim cu adevarat, neconditionat, realizam ca sunt spre binele, evolutia si desavârsirea fiintei noastre imperfecte.
    „Domnul a adăugat: „Auziţi ce zice judecătorul nedrept?
    Şi Dumnezeu nu va face dreptate aleşilor Lui, care strigă zi şi noapte către El, măcar că zăboveşte faţă de ei?
    Vă spun că le va face dreptate în curând. Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?”
    Un sfârsit de primavara însorit, relaxant, binecuvântat si linistit, draga Eugenia !

    Apreciază

Lasă un comentariu