A se citi printre rânduri..

©️ Nu există oameni răi

Sunt convinsă că cel puțin o dată în viață te-ai gândit la faptul că oamenii sunt răi, trădători, provoacă suferință. Că unii nu merită să fie iubiți, să li se întâmple lucruri frumoase în viață, să aibă parte de bucurii, să fie fericiți. Cel mai adesea gândim astfel când suntem răniți, trădați, umiliți, fiind mistuiți de supărare și ură.
Dar știi ceva?
Nu există oameni răi, există doar oameni nefericiți, neînțeleși, neiubiți, oameni respinși, marginalizați, condamnați la singurătate și pustiu. Fiindcă oamenii fericiți nu bârfesc, nu jignesc, nu urăsc, nu sunt răi. Dimpotrivă. Ei, în starea lor de beatitudine, își doresc ca toți ceilalți să fie fericiți, să iubească, să fie iubiți.
Ține minte, când te rănește un om, o face cel mai probabil fiindcă este nefericit. Dincolo de răutatea lui, ascunzându-se durere, suferință, răutatea fiind o formă de apărare, o platoșă care nu permite celorlalți să ajungă la el. Și se poate ajunge, cu răbdare, blândețe, iubire. Iubirea vindecă rănile sufletului, îi redau încrederea, speranța și îi cresc aripi. Iubirea transformă și îl provoacă pe fiecare om să fie cea mai bună versiune a sa.

05.05.2020

12 gânduri despre „©️ Nu există oameni răi

   1. Issa, azi si ieri am fostbl ao nava care a venit si a descarcat eoliene dezasamblate dar care au ca destinatie finala „Orcia” (Rusia). Le vor incarca pe nave mai mici si le vor trimite la „orci”. Comandantul navei si Chief Officer erau din Mariupol. Comandantul mi-a spus ca sotia si familia lui au reusit sa fuga si acum sunt in siguranta dar mi-a aratat poze cu casa lui din care nu mai ramasesera decat peretii. Nu mai avea geamuri si nici usi. Acoperisul era prabusit.
    Acum cauta solutii ca sa se relocheze cu familia si sa construiasca alta casa.
    Chief Officer e pe nava de cateva luni, sotia lui e refugiata in Cta si au avut 2 zile sansa sa se revada, dar printre picaturi, pt ca el trebuia sa munceasca ziua la nava.
    Cand a plecat de acasa, totul era ok, acum nu mai stie nimic despre apartamentul lui iar sotia e refugiata.
    Deci, sa le spun acestor oameni sa-si iubeasca agresorii? … asa cum spun si eu la mine pe blog? …. nici nu indraznesc sa deschid gura.

    Da, printre noi exista incarnati diavoli care se hranesc cu suferinta altora si fac tot posibilul sa o provoace.

    Cand acesti diavoli se incarneaza in conducatorii unor tari, devin „orci”…. mai bine tac din gura.

    SLAVA UKRAINI!

    Apreciat de 3 persoane

   2. Evident că nu.
    Nu te-ai gîndit niciodată că și treaba aia cu iuburea necondiționată e o doctrină ca oricare alta? De fapt, mult mai periculoasă, așa cum e și creștinescul obraz întis celui care a dat deja 😦

    Apreciat de 3 persoane

   3. Iubirea neconditionata tine si de compasiune si aici nu-ti dau dreptate. Totusi acea iubire gen flower power e o iluzie.
    Chestia cu obrazul tine de modificarile textelor din biblie care au fost facute de arhoni ca sa ne subjuge prin religie. Acolo o sa vezi ca exista un D-zeu razbunator, gelos si care nu doreste sa ne inchinam la alti Dzei. Rezultatul… sclavia poporului credul prin religie care e manevrata de stat. Vezi in „Orcia” ce spune biserica si mai ales „diavolul” de Patriarh al lor.
    Cum poate sa doarma acest individ noaptea cand vorbele lui de sustinere a conducatorilor „Orciei” sunt patate de sange.

    Apreciat de 2 persoane

   4. Dar nebunul celălalt și toți nebunii lumii cum dorm sau au dormit…?
    În fine… pînă una, alta, cît noi ne „batem” în concepte cu flori și cuvinte, ei ne bat de-a binelea.
    O lume unde „noi” n-a fost, nu este și nu cred că va fi.

    Apreciat de 2 persoane

   5. Eu zic ca o sa fie acea lume.
    Acei nebuni dorm bine pt ca sunt orci-diavoli si pt ei durerea, suferinta, etc sunt ok.
    Macar sa avem curajul sa-i numim, sa-i devoalam si nu mai tacem din gura. Asta e primul pas, altminteri …. vom deveni sclavi unul cate unul.
    Mai bine mort dar stiu ca am spus si am actionat din prisma adevarului pe dare l-am simtit, decat sa traiesc cu capul plecat, ca un sclav.

    Apreciat de 2 persoane

 1. Cred că e nevoie să atingem un anumit nivel spiritual pentru a putea simţi asta, indiferent de situaţie. E greu să mângâi orice om care te-a rănit. Sigur, depinde şi de relaţia ta cu acel om.
  Sigur, poţi să nu-i răspunzi cu aceeaşi monedă, ba chiar e indicat. Să pleci, pur şi simplu. Dar să-l înţelegi, să-l compătimeşti… nu ştiu, mi se pare, cum am spus, că pentru asta e nevoie de ceva-n plus.

  Apreciază

 2. Cred ca asa este si cumva pot sa accept asta, teoretic vorbind, doar ca nu trebuie sa ma gandesc mai departe, ca-mi vin in minte tot felul de exemple. Sau exemplare, in fine… Si n-ar fi bine pentru ca, pe de o parte, lor nu le-as intoarce rautatile cu o mangaiere si, pe de alta parte, nici eu n-as mai arata asa de bun precum, evident, sunt acum. Cred ca m-am complicat…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s