Motivațional

©️ Atitudine

Tu ești un om la fel ca toţi ceilalți oameni. Ceea ce te deosebește însă pe tine de ei este atitudinea.
Atitudinea ta faţă de ceea ce te înconjoară, cât și faţă de tine însuți.
Tu îți poţi fi cel mai bun prieten sau cel mai aprig dușman, cel mai crud judecător sau cel mai indulgent avocat. Totul ţine de tine însuți. Tu decizi cine ești pentru tine.
Și vine un moment când nu te mai raportezi la părerile celorlalți despre tine, ci la propriile tale păreri. Abia atunci te descoperi, fiindcă oamenii își schimbă opiniile la repezeală. Într-o zi te pot ridica până la cer, ca în următoarea zi să te arunce în noroi. Nimic surprinzător, dat fiind faptul că unii dintre cei care-ți sunt în preajmă urmăresc anumite scopuri, inclusiv obținerea unor avantaje, servicii, beneficii.
Tu însă…
Tu trebuie să te cunoști. Să-ți cunoști atât calitățile, cât și defectele, atât punctele forte, cât și pe cele slabe. Să-ți faci despre tine însuți o părere sinceră, obiectivă, reală. În așa fel, încât să nu te doboare sau afecteze criticile nedrepte ale celor din jur, dar nici să-ți pierzi capul la vorbele lor mieroase. Păzește-ţi ca pe ochii din cap pacea și armonia interioară. Nu permite nimănui să-ți tulbure liniștea. Păstrează-ţi echilibrul sufletesc și spiritual.
Cunoaște-ți și recunoaște-ți limitele, înfrângerile, reușitele.
Caută mereu lumina.
Sunt momente când e atât de multă lumină apoi brusc dispare. Începi să cauţi panicat, pipăi în jurul tău, strigi, dar nu-ți răspunde nici măcar ecoul. O beznă grea, sufocantă din care nu reușești să ieși. Privești în jur, peste umăr, dar nu vezi nimic. Abia când sleit de puteri renunți să mai speri sau cauţi, îţi amintești de tine. Privești prudent în interiorul tău și găsești. Găsești lumină, căldură și frumusețe. Nu contează dacă toate astea au fost puse în suflet de un vers, o melodie, un surâs, un gând, un om. Important e să găsești în tine doza de lumină, frumusețe, seninătate, blândețe, iubire, compasiune, înțelegere de care ai nevoie tu și ceilalți.
Poţi fi un om excepțional..doar dacă vrei. Și tu vrei, nu-i așa?!

07.11.2018

3 gânduri despre „©️ Atitudine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s