A se citi printre rânduri..

©️ Dacă am fi nemuritori, cât de repede ne-am mai trezi dimineața?!

Deseori mă surprind asupra gândului că viața e prea scurtă pentru toate lecțiile pe care le avem de învățat, experimentat, pentru toți oamenii pe care-i avem de iubit (vindecat), pentru toate greșelile pe care le avem de însușit și îndreptat.
Trecem fulgerător prin timp, prin viață și avem atâtea de făcut…
Pe de altă parte, dacă am fi nemuritori, cât de repede ne-am mai trezi dimineața?! Am mai putea să ne bucurăm de fiecare zi? Am mai ști să apreciem ceea și pe cei pe care-i avem în preajmă? Câte dintre chestiile pe care le avem de făcut (și le facem acum cât de cât) le-am mai face? Oare nu le-am tot amâna știind că avem veșnicia la dispoziție?! La un moment dat îmi doream să fim nemuritori, între timp mi-am schimbat părerea. Da, mă înspăimântă sfârșitul vieții pământești (pe care îl consider un nou început), incertitudinea mușcă din mine, la fel cum o face și curiozitatea de a ști ce va fi după, dar cel puțin am speranța că data viitoare voi ști să gestionez altfel timpul, că eu voi fi altfel și voi profita de șansa de a îndrepta lucrurile, de a iubi și accepta oamenii așa cum sunt, inclusiv pe mine…

8 gânduri despre „©️ Dacă am fi nemuritori, cât de repede ne-am mai trezi dimineața?!

 1. Mie-mi pare foarte buna intrebarea ta.
  Eu zic ca depinde din ce punct de vedere privim lucrurile. Daca ne gandim.doar la acest corp fizic, evident ca o nemurire ne-ar face mai lenesi. Totusi, dpdv spiritual noi nu murim cand corpul moare.
  Cred ca sunt multe de discutat pe tema asta.

  Apreciat de 1 persoană

   1. Mie mi-ar placea sa traiesc mai mult, dar nu nemuritor in acest corp, daca raman dpdv vizic la forma unui om de 30 ani, as dori doar sa acumulez cunoastere si sa-mi extind constiinta..
    Iti place cum visez?…😊

    Apreciat de 1 persoană

   2. Este un proverb rusesc care îmi place enorm „мечтать не вредно” în traducere ar suna cam așa „nu e dăunător să visezi” (se cam pierde sensul în română) dar îmi place din 2 motive: 1- îmi amintește că pot visa oricând, orice, 2- că visatul nu e suficient, mai trebuie și să pui osul la treabă.
    Cât despre cum visezi tu, e fain! Chiar nu e dăunător. Aici rămânem cu visul. 🙂

    Apreciat de 2 persoane

   3. Apropo de rusi, parca ti-am spus ca-mi place cultura lor. Ieri seara a fost la TVR un film romanesc facut anul trecut si care se numea Mantaua de Gogol. Nu am apucar aseara sa-l vad tot, s-a terminat dupa miezul noptii, dar mi-a placut enorm.
    Acum astept sa-l gasesc pe net „piratat”..

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s