A se citi printre rânduri..

©️ Oamenii puternici

Există oameni puternici..
Genul de oameni care știu să zâmbească chiar dacă în interior urlă de durere. Genul care spun adevărul cu riscul de a pierde prieteni, care știu să spună atât da cât și nu, după caz, care pot să tacă chiar dacă au dreptate, fiindcă ei știu că uneori e mai bine să ai liniște decât să-ți demonstrezi dreptatea. Oameni care îi ajută pe cei cu inimile zgâriate, chiar dacă propriile inimi le sunt zdrobite în mii de bucăţi. Oameni care strângând din pumni și dinţi merg înainte fără să se plângă.
Ceea ce nu știu însă unii despre oamenii puternici este faptul că ei, oamenii puternici sunt slabi și sensibili. Că dincolo de masca lor impenetrabilă se află multe lacrimi, durere, deznădejde. Ei tot plâng, doar că o fac când sunt singuri. Au și ei deseori sufletul în genunchi chiar dacă spatele le este drept și bărbia ridicată semeţ.
Cel mai trist este faptul că oamenii puternici sunt singuri. Considerați de către ceilalți invicibili, nimănui nu-i trece prin minte să întrebe un om puternic dacă se simte bine cu adevărat sau dacă are nevoie de ajutor.
Puţini oameni sunt puternici, și știţi de ce? Fiindcă a fi puternic este o alegere pe care o faci când nu mai ai alte opțiuni și nu o întâmplare. Să fii puternic, deseori presupune să nu spui nimănui că ești obosit, că te doare sau că ai nevoie de ajutor. Sufletul unui om puternic este asemenea unui pahar în care se adună picături de tristețe, neputință, deznădejde și niciodată nu poţi ști care va fi picătura ce va umple paharul. De când mă știu mi-a fost groază de momentul în care un om puternic va ceda, fiindcă în acel moment nu mai rămâne urmă de optimism, curaj, încredere. Este asemenea unui balon frumos care spart fiind își pierde rostul.
Și totuși, oamenii puternici sunt frumoși. Sunt frumoși datorită forței, voinței de caracter de care dau dovadă deseori. Sunt frumoși pentru că trec cu demnitate peste obstacolele și piedicile oamenilor, sorţii. Sunt frumoși pentru că își vindecă cu răbdare propriile răni. Sunt frumoși pentru curajul cu care își deschid sufletul nu pentru a se plânge , ci pentru a împărtăși celorlalți din experiențele trăite. Sunt frumoși când merg înainte în ciuda eșecurilor, când merg, se târăsc, dar nu renunță. Sunt frumoși datorită riscurilor pe care și le asumă chiar și atunci când sunt conștienți că pot fi trădaţi, abandonați sau pot părea ridicoli. Sunt frumoși datorită sincerităţii lor precum și datorită faptului că nu încearcă să schimbe lumea, ci să se schimbe pe sine.
Sunt frumoși pentru însăși decizia de a fi puternici.

09.10.2018

2 gânduri despre „©️ Oamenii puternici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s