Fără categorie

©️ Nu sunt omul bilanțurilor anuale

Nu sunt omul bilanțurilor. Genul acela de om care la fiecare început de an își face lista cu ce are de făcut pentru anul care vine, iar în decembrie verifică lista. Las mereu loc imprevizibilului, cu atât mai mult că 2020 ne-a demonstrat încă o dată (!) că uneori nu avem noi ultimul cuvânt. Da, e frumos să-ți organizezi timpul, să planifici anumite activități, dar când devii obsedat, nu mai reușești să trăiești cu adevărat. Îți concentrezi atenția, timpul, energia să planifici amănunțit fiecare zi, așa încât uiți să trăiești cu adevărat. Uiți să te bucuri de lucruri simple și e bine știut că de cele mai multe ori, cele mai  frumoase momente se întâmplă pe neașteptate.
Ai observat vreodată că întâmplările neașteptate, întâlnire neplanificate, chestiile imprevizibile sunt cele mai vii, mai plăcute, mai pline de viață (nu mereu, dar în cele mai multe cazuri!)? Ai observat vreodată că pozele făcute pe neașteptate sunt mai naturale? Exprimă mai multă viață, mai multe emoții, chiar dacă sunt câteva șuvițe rebele(sau poate chiar ele fac pozele speciale?!). Ai observat că întâlnirile neplanificate sunt mai vioaie decât cele pentru care te pregătești cu zilele? (Poate fiindcă atunci când planifici să te vezi cu cineva, conștient sau nu, vrei să impresionezi, în timp ce atunci când te întâlnești întâmplător ești pus la colț 😀 , să ne înțelegem, e doar părerea mea, probabil nu am dreptate!).
Ți s-a întâmplat vreodată ca la ieșirea din metrou sau autobuz brusc să îmbrățișezi cu privirea doi ochi care să-ți rămână pe retina minții toată ziua?
Dacă ți s-a întâmplat ceva asemănător vreodată, știi despre ce vorbesc acum.
Da, e frumos să-ți planifici timpul, viața, evenimentele. E frumos să-ți faci planuri de viitor, să știi ce vrei de la viață, dar… Dar las-o să te surprindă din când în când. Lasă o ușă deschisă pentru imprezivibil, pentru emoțiile, oamenii, lucrurile care vin atunci când nu te aștepți și nu le aștepți. Lasă-te surprins și dus de val. Renunță la control din când în când, permite-ți să simți, să savurezi, să zâmbești și să te bucuri, de clipă, fericire, iubire și tot frumosul care te înconjoară.

5 gânduri despre „©️ Nu sunt omul bilanțurilor anuale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s