A se citi printre rânduri..

©️ Punct și de la capăt

Ce nu conștientizăm în general, este faptul că fiecare om are limitele sale. Poate nu le arată, poate nu vorbește despre ele, dar sigur le are. Grav este că de cele mai multe ori îi împingem pe cei care ne înconjoară spre limitele lor. Din inconștiență, capriciu, egoism, prostie, încăpățânare. De fapt, nu contează atât motivul exact, cât urmările. Și urmările sunt neplăcute în cel mai bun caz sau dureroase. Lacrimi, durere, mustrări de conștiință.
Fiindcă în interiorul său, fiecare om are o limită.
Limită pentru emoții.
Limită pentru lacrimi.
Limită pentru bunătate.
Limită pentru răbdare.
Limită pentru iertare.
De aceea oamenii pot să rabde mult timp, pot să înghită noduri.
Pot să tacă.
Să tragă concluzii.
Apoi să plece brusc fără să ofere explicaţii. Deseori cei care pleacă brusc sunt învinuiţi că nu au iubit suficient, nu au iertat, nu au luptat, nu au făcut sacrificii, dar nimeni nu știe câtă durere, dezamăgire, neputință au adunat acești oameni în sufletele lor. Nu e ușor să pleci dintr-o relație în care ai crezut. Nu-i ușor să vezi cum visurile și planurile de viitor se ruinează asemenea unor castele de nisip. Nu-i ușor să pui punct unei etape din viaţă și să pornești de la zero cu sufletul făcut fărâme. E nevoie de curaj și răbdare. E nevoie să te aduni, bucată cu bucată și să te coși. Și vine un moment când trebuie să pui punct. Când virgulele, punctele de suspensie, semnele de întrebare nu-și mai au rostul. Când singura soluţie este punctul. Un punct imens, negru, definitiv.

3 gânduri despre „©️ Punct și de la capăt

  1. Eu as pune aici o virgula si as spune ca nu exista oameni total buni sau rai…… eu zic ca adevarul e undeva la mijloc, sunt multe nuante de gri, nu intotdeauna intr-o despartire unul e o bestie si celalalt un ingeras.
    Dar, asta nu inseamna ca nu ma pot insela.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Da, e adevărat că sunt momente când avem impresia ca punctul este singura soluție. Uneori însă, cu timpul, acel punct ce părea definitiv se poate estompa până când, împotriva voinței noastre, se transformă în virgulă. Iar noul început se poate dovedi a fi un drum care șerpuiește în jurul a ceea ce credeam că am lăsat în urmă, cu demnitate și curaj.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s