A se citi printre rânduri..

©️ Mesaj pentru oamenii perfecți…

Acesta este un țipăt pe care l-am ascuns mult, mult prea mult timp..

Da, sunt sensibilă! Mi se tot reproșează că sunt prea sensibilă de parcă ăsta ar fi păcatul capital al omenirii. Și nu este. Astăzi simt nevoia să strig că sensibilitatea nu este un defect, să strig tare, atât de tare încât să ajungă la urechile tuturor celor care mă privesc ca pe o ciudățenie.
Nu-mi pasă ce veţi crede despre mine citind aceste rânduri, oameni(!) perfecţi!
NU-MI PASĂ!!!
Da, sunt un om slab și îmi asum asta.
Da, am momente când mă întorc de la serviciu și mă suprind asupra gândului că mi-ar plăcea să mă invite cineva la cină, să mă facă să râd așa încât să uit toată mizeria, urâţenia și greutățile de peste zi!
Da, am momente când mă trezesc în toiul nopţii și mi-aș dori să am cui suna să-i spun că am insomnie (din nou!), să vină să mâncăm înghețată privind stelele.
Da, am momente când fiind în mulţime îmi doresc să fiu doar eu cu mine.
Da, am momente când fiind singură îmi doresc să am pe cineva alături, un om pe umărul căruia să-mi pun capul și în preajma căruia să mă simt în siguranță.
Da, am momente când vreau să plâng și nu pot, lacrimile nu alunecă pe obraji, ci în suflet.
Am momente..
Am diverse momente și stări de spirit pe care mi le exprim nu fiindcă vreau să fac paradă de ele, ci fiindcă nu pot să mă prefac. Nu pot să mă prefac că sunt fericită atunci când sunt tristă. Deși zâmbesc, privirea mă trădează. Ochii îmi reflectă de fiecare dată îngrijorarea, furia, tristețea, fericirea, visarea.
Da, într-o lume în care majoritatea oamenilor aleargă după lucrurile materiale, faimă, poziţii sociale, eu sunt o romantică. Eu încă cred în prietenii pentru totdeauna, visez la iubiri până la adânci bătrâneți, la îmbrăţişări sincere, zâmbete calde, săruturi pe frunte.
Da, sunt o visătoare!
Și da, sunt un om ușor de rănit.
Mă dor cuvintele jignitoare, privirile răutăcioase și dezaprobatoare, mă dor respingerile. Mă doare când văd textele mele copiate fără sursă și puse pe tot soiul de pagini. Mă simt jefuită nu de cuvinte, ci de emoţii, deoarece fiecare frază semnifică CEVA, gânduri, trăiri, emoţii, iar cei care îmi fură postările fură bucăți din mine și le aruncă cu nepăsare fără să conștientizeze măcar asta (și da, mulțumesc celor care aleg să distribuie, nu să fure! 🙏).
Mă doare încăpățânarea oamenilor, orgoliul și indiferența lor.
Mă dor toate lacrimile pe care le strâng de ani buni în suflet și nu le pot plânge.
Și mi-e frică..
Mi-e frică de ziua în care toate aceste lacrimi se vor cere eliberate din prizonierat.
Mi-e frică să nu rănesc oamenii.
Mi-e frică, că nu voi reuși să-mi găsesc calea, rostul și menirea pe acest pământ.
Mi-e frică, că nu voi deveni cea mai bună versiune a mea.
Da, mi-e frică!
Iertați-mă voi, oameni perfecţi care mă bârfiţi, criticaţi, judecaţi, condamnaţi!
Iertați-mă pentru sensibilitatea mea, pentru toate fricile, pentru acest moment de sinceritate și slăbiciune.
Iertați-mă că nu sunt perfectă ca voi!
Știu, acum nu sunt Licurici, ci doar Eugenia. Un om cu griji, răni, decepţii, frici, bucurii, visuri.
Un om..
Doar un om!


27.05.19

4 gânduri despre „©️ Mesaj pentru oamenii perfecți…

 1. Dragă Eugenia, te înțeleg perfect, pentru că -la rândul meu- sunt sensibilă (zic unii că prea… 🙂 ) și visătoare. Cei ca noi ne înțeleg și chiar simpatizează, fiindcă se regăsesc în gândurile, cuvintele noastre, iar asta e ca o confirmare că nu am fi singuri pe lume. Nu, nu suntem singuri, iar aceasta-i vestea cea mai bună! Te îmbrățișez! ❤
  P.S.: Nu fi supărată pe cei care-ți împrumută cuvintele, fără a mai folosi ghilimelele de rigoare și a specifica sursa, ci gândește-te că n-o fac din răutate. Atâta pot/știu ei. Dar, cu siguranță, te apreciază și ești importantă pentru ei… doar prin simplul fapt că exiști, drag Licurici! 🙂

  Apreciat de 2 persoane

 2. Eu zic ca tu ar trebui sa-i privesti pe „oamenii perfecti” si care joaca teatru intreaga zi, cu compasiune.
  Nu sunt eu in masura sa-ti dau sfaturi pt ca am si eu o gramada de defecte dar as incerca sa-ti sugerez sa nu te mai compari cu ce vezi in exteriorul tau deoarece numai ceea ce esti tu in interiorul tau conteaza cu adevarat. Lasa oamenii sa faca si sa zica ce doresc, tu lasa sa curga din tine tot ceea ce vezi, simti, etc. – cred ca doar asa te vei descarca.
  Nu vei putea sa schimbi tu societatea asta falsa si mincinoasa.
  Tu radiezi lumina si iubire in jurul tau, iar acei oameni care-ti trimit negativitate sub diverse forme, priviri, gesturi, vorbe, etc sunt niste oameni care tipa de durere, isi striga durerea interioara, ei incearca sa o scoata, sa o arunce afara. Uite, incearca sa urmaresti o persoana care iti transmite negativitate si sa vezi daca acea persoana ii transmite aceiasi negativitate si unei alte persoane similare ei. Eu cred ca nu, pt ca nu are cum si cui sa se descarce.
  Dar tu radiezi lumina si iubire si atunci poti prelua din negativitatea lor. Unii o fac constient, iar altii inconstient.
  INCEARCA SA FII/EXISTI IN LUMEA ACEASTA DAR NU-I APARTINE EI.

  Apreciat de 3 persoane

 3. Esti o frumoasa,o desteapta..in sensul bun si frumos..o dulce..si te citesc intotdeauna cu mare drag ! Sa fii bine..si sa iti fie bine !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s