A se citi printre rânduri..

©️ „Crearea lui Adam”

De când a început pandemia, am tot văzut pe internet aceste două mâini (din imaginea de mai jos)  care fie transmiteau una celeilalte dezinfectant, fie erau îmbrăcate cu mănuși… Tot soiul de glume, mă abțin să comentez.
Ceva îmi spune că unii dintre cei care comentau cu sârg la imaginile alea chipurile amuzante, habar nu au că mâinile reprezintă un fragment din fresca „Crearea lui Adam” de Michelangelo. Nu am avut până acum norocul să văd pe viu pictura, în schimb am privit-o deseori pe internet. Sunt destule poze și imagini. Ce m-a surprins de fiecare dată, a fost faptul că degetul lui Dumnezeu este întins la maxim, în schimb, degetul lui Adam nu. Probabil că unul dintre mesajele ascunse ale picturii este că Dumnezeu este mereu prezent. Că dacă cineva vrea să-l găsească, e suficient să întindă mâna. Iar degetul îndoit al lui Adam, reprezintă liberul arbitru. Oamenii sunt liberi să aleagă dacă întind mâna/ degetul sau nu.

P.s: e doar un punct de vedere. Rog să nu aruncați cu pietre. 🙂 În general evit să scriu despre religie și politică. Azi am făcut o excepție de la regulă…

8 gânduri despre „©️ „Crearea lui Adam”

  1. Este foarte interesantă observația ta, Licurici. Dumnezeu nu dă cu jumătate de măsură, deci degetul Său va fi drept în reprezentare, așa e normal. Michelangelo își gândea pictura și nu ar fi lăsat un asemenea aspect la voia întâmplării. Zici foarte bine!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s