Motivațional

©️ 10 lucruri esențiale de făcut în fiecare zi

1. Laudă-te pentru orice faptă bună. Învață să-ți vorbești ție însuți cu blândețe, cu încredere. Învață să te bucuri pentru realizările tale, indiferent că sunt majore sau neînsemnate. După ceva timp ți se va îmbunătăți starea de spirit și vei începe să te tratezi cu mai multă simpatie și respect.

2. Spune-le cuvinte bune celor din familia ta, anturajul tău.
Nu-ți fie teamă că vei părea ciudat. Tuturor ne lipsesc cuvintele frumoase, încurajările, atenția celor care ne înconjoară. Avem nevoie din când în când să ni se amintească cât de speciali suntem.

3. Mulțumește la finalul zilei pentru fiecare zi trăită.
Fii recunoscător pentru ceea ce îți aduce fiecare zi, chiar și atunci când unele zile sunt mai cenușii decât altele. Învață să fii recunoscător pentru tot ceea ce ai, inclusiv pentru oamenii care sunt alături de tine. Mai ales pentru ei.

4. Când te trezești dimineața, zâmbește.
Este o modalitate simplă de a te înarma cu optimism. Zâmbește fie și pentru șansa unei noi zile, unor noi experiențe, noi oportunități.

5. Gândește-te la lucruri plăcute în timp ce mănânci. Evită să privești televizorul sau telefonul. Este dăunător să mănânci pe fugă. Mestecă îndelung, bucură-te de minutele pe care le ai la dispoziție.

6. În fiecare zi rezervă-ți timp pentru tine.
Retrage-te undeva unde nu vei fi deranjat, închide telefonul și fă ceea ce îți place ție. Gătește, citește, scrie, cântă, dansează. Într-un cuvânt, fă ceea ce îți provoacă satisfacție sufletească, fericire.

7. Înainte de a pleca la serviciu, îmbrățișează-i pe cei dragi.
Lasă-i să simtă căldura, atenția și iubirea ta.

8. Caută să vezi partea bună a lucrurilor, chiar și atunci când se întâmplă ceva neplăcut.
Ți s-a rupt tocul pantofului? Un motiv să-ți cumperi alții. Nu ai fost promovat la serviciu? Vei mai avea mai puțină responsabilitate și mai puțin de muncă! 

9. Seara, în timp ce faci duș, imaginează-ți că odată cu apa, pleacă toate neplăcerile zilei.
Că te debarasezi de toate gândurile negre, de toate privirile și cuvintele răutăcioase care ți-au fost adresate pe tot parcursul zilei.

10. Comunică în timpul cinei cu cei dragi.
Renunță la telefon, la televizor. Discută cu ei, întreabă-i cum le-a fost ziua, ce li s-a întâmplat. Fii alaturi de ei nu doar fizic, ci și spiritual. Fii lumină pentru ceilalți în zilele lor cenușii.

Un gând despre „©️ 10 lucruri esențiale de făcut în fiecare zi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s