Unui necunoscut

©️ Când pui capul pe pernă…

Ziua zâmbești, răspunzi la întrebări (pe unele poate le eviți), mergi la serviciu, la cumpărături, poate privești televizor cu ai tăi, faci cam tot ceea ce face orice om. Și abia noaptea, când pui capul pe pernă, când nu te vede nimeni, abia atunci îți permiți să lași colțurile gurii în jos (nu mai e nevoie să zâmbești forțat), îți permiți să oftezi adânc, din suflet că prea mult te-ai abținut azi s-o faci, lași lacrimile alea pe care le-ai dosit dincolo de pleoape (în sfârșit!) să curgă. Abia acum poți să faci ceea ce ai visat să faci toată ziua, dar nu ai făcut-o. Ca să nu fii nevoit/ă să dai explicații. Ca să nu pari slab/ă. Ca să nu provoci milă (urăști să fii compătimit/ă). Ca să nu-i „încarci” pe ceilalți cu problemele tale. Uneori reziști eroic, alteori clachezi, te dai de gol. Izbucnești în fața lor în plâns, sau oftezi, sau te trădează privirea goală, sau colțurile gurii lăsate. Și te urăști pentru momentele în care ai fost slab/ă și ai cedat înaintea lor. Știi că spre deosebire de ei, perna nu te va trăda niciodată, nu va povesti nimic nimănui. Nu te va judeca, condamna, critica. Ea fiind martorul/ prietenul tău tăcut.

Un gând despre „©️ Când pui capul pe pernă…

 1. Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.”
  Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.
  Dumnezeu i-a binecuvântat şi Dumnezeu le-a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ.”
  …………………………………………………………………………………………………………………………………….
  Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse şi iată că erau foarte bune. Astfel, a fost o seară şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a şasea. – Geneza 1 –

  Pentru că nu se aduce repede la îndeplinire hotărârea dată împotriva faptelor rele, de aceea este plină inima fiilor oamenilor de dorinţa să facă rău.
  Totuşi, măcar că păcătosul face de o sută de ori răul şi stăruieşte multă vreme în el, eu ştiu că fericirea este pentru cei ce se tem de Dumnezeu şi au frică de El
  Dar cel rău nu este fericit şi nu-şi va lungi zilele, întocmai ca umbra, pentru că n-are frică de Dumnezeu. – Eclesiastul 8 –
  Fiti binecuvântati, oameni minunati !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s