Unui necunoscut

©️ Ai momente

Când lupţi, când tragi cu dinţii să te menții pe linia de plutire. Faci totul, urmezi fiece regulă, plănuiești, muncești, iar soarta îţi scapă printre degete. Pufnind în râs, râzând de tine, de eforturile tale. De fiecare în parte. Uneori o păcălești, ghicești ce va urma, dar în majoritatea cazurilor, destinul ne este scris. Iar al unora este scris cu sânge și lacrimi. Asta nu înseamnă că trebuie să te oprești, să renunți. Dimpotrivă. Trebuie să lupţi. Să lupţi pentru tine, pentru visurile tale, pentru oamenii care cred în tine. Da, anume pentru ei. Nu pentru cei care au așteptări de la tine, ci pentru cei care sunt acolo, cu tine.
Ai momente..
Când te simți atât de obosit și depășit de tot ce ţi se întâmplă, de tot ceea ce te înconjoară, încât singura ta dorință e să te așezi pe un petic de iarbă, să închizi ochii și să dormi. Să dormi o veșnicie, ca să nu mai fii nevoit să dai cu ochii și sufletul de toată mizeria și nenorocirea din lume.
În astfel de momente, găsește-ţi peticul tău de iarbă, întinde-te pe el, dar nu închide ochii. Privește cerul. Vezi-i nemărginirea. Privește-i culoarea și măreția. Amintește-ți că, așa cum nu există chei fără lacăt, nu există nici probleme fără soluţii.
Fii blând cu tine.
Lasă-ţi sufletul să respire când se simte copleșit.
Lasă-ţi corpul să se odihnească când este obosit.
Lasă-ţi gândurile să se plimbe când sunt prea întunecate.
Ai răbdare cu tine.
Iartă-te!
Iubește-te!
Ajută-te!

3 gânduri despre „©️ Ai momente

  1. Nu suntem roboti…nu putem functiona 7 zile pe saptamana 12-15 ore pe zi ( ca restul le dormim) fara pauze, fara un moment de respiro al creierului…altfel ajungem la balamuc. Si-n momentele alea de respiro trebuie sa gasim modalitati de-a sterge cu buretele chestiile care nu ne plac. Si-apoi s-o luam de la capat!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Viata este o lupta permanenta cu propriul sine. O batalie necontenita dintre ratiune si sentimente, dintre constiinta si dorinta(pofta) inimii, dintre duh (spirit) si materie, într-o cautare fara început si fara sfârsit a Paradisului pierdut ! 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s