Unui necunoscut

©️ Omul care vine din afara omenirii…

Ai momente în care îţi simţi stomacul plin de pietre, iar singurul lucru care-și mai poate face drum printre ele este o cafea, un ceai sau niște vin. Și nu, pietroaiele acelea nu sunt formate din alimente, ci din frică, griji, neliniște. Chestii care nu pot fi spuse sau explicate fie pentru că nu ai cui, fie pentru că nu vrei să pari vulnerabil, să trezești milă sau și mai rău, să fii lovit exact acolo unde te doare cel mai tare. Nu povestești nimic nimănui, și pietrele devin din ce în ce mai grele. Atârnă atât de greu, încât îţi îngenunchează sufletul. Și vrei să te ridici, și vrei să te debarasezi de pietrele acestea reci și grele. Vrei, dar îţi lipsește ceva.
Deseori cel mai mult îţi lipsește căldura umană. Nu cea fizică, nu neapărat. O privire, un zâmbet, o stare de bine, o multitudine de oameni care să te înconjoare, arătându-ţi că alte inimi încă bat, încă speră, încă luptă, încă visează.
Și stai în mijlocul drumului cu sufletul îngenuncheat. Și ceilalți trec pe lângă tine de parcă ai fi invizibil. Nu-ţi aruncă nici măcar o privire, până în momentul în care îl cunoști pe el. Omul care parcă vine din afara omenirii, care este diferit de ceilalți, care este pe aceeaşi lungime de undă cu tine, care are aceleași visuri, care te învață cum să sfărâmi pietrele, cum să zâmbești, cum să îţi crești aripi.

Rareori întâlnești asemenea oameni, de aceea, dacă ai șansa să-i cunoști, păstrează-i aproape, căci ei îți vor fi stâncă în zilele în care tu vei fi furtună. La fel cum și tu vei fi pentru ei sprijin atunci când își vor pierde echilibrul.

2 gânduri despre „©️ Omul care vine din afara omenirii…

  1. Da…uneori ai sansa sa intalnesti astfel de oameni. Care stiu sa fie OAMENI. Ii intalnesti rar, intr-adevar si e greu sa ti-i faci prieteni. Dar, daca reusesti, atunci stii ca poti suna la orice ora din zi sau din noapte. Si pentru bucurii si pentru necazuri.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Magnifique !
    „Caut printre ei un om care să înalţe un zid şi să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea pentru ţară, ca să n-o nimicesc, dar nu găsesc niciunul !”

    O seara magnifica, drag Licurici stralucitor !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s