A se citi printre rânduri..

©️ Atotștiutorilor…

Există un soi de oameni care le știu pe toate. Experţi, ce să mai! Ei știu cum e mai bine să te îmbraci, ce să mănânci, ce să faci, cum să faci, cu cine să prietenești, pe cine să iubești, unde să mergi la odihnă, ce ai greșit, de ce ai greșit, cum să mergi, cum să dormi, cum să respiri. Într-un cuvânt: TOTUL! Ei le știu pe toate, au păreri și judecăţi pentru toată lumea, despre toată lumea, despre absolut orice. Nu ar fi nimic grav în asta dacă și-ar păstra pentru ei părerile, convingerile, punctele de vedere. Dar nu! Ei nu pot! Și dau buzna peste tine și încep să-ți spună ce ai de făcut fără să întrebe măcar dacă ai nevoie de sfaturile lor. Intră în viața ta cu papucii murdari (ei nu știu că trebuie să se descalțe când intră în sufletul unui om!), îţi impun cu agresivitate părerile lor de parcă la mijloc le-ar fi propriile vieţi, nu viaţa ta. Cred că toţi avem asemenea oameni în preajmă, fie colegi de muncă, fie în cercul de prieteni, fie cineva din familie.
Așadar, om atotștiutor! Astăzi am un mesaj pentru tine!
Înainte de a emite judecăţi, de a-ţi da cu părerea despre cineva sau viața cuiva, nu uita, tu vezi doar ceea ce-ţi permite omul respectiv să vezi. Atât! Tu nu îi știi durerile, rănile, suferințele, fricile, înfrângerile. Tu nu știi ce a stat în spatele fiecărei decizii luate. Tu nu îi cunoști sacrificiile, nici nopţile nedormite, nici miile de lacrimi plânse, nici durerea ascunsă după zâmbetele de politețe. Practic, nu știi NIMIC! Atunci de ce îţi permiți să judeci, să acuzi, să condamni? De ce? Ce te face să crezi că ai dreptul să dai buzna în vieţile și sufletele oamenilor? Cine te crezi? Cine?!
Încetează să crezi că tu le știi pe toate. Intră în vieţile celorlalți doar dacă ești convins că îi poţi ajuta, că îi poţi auzi, înțelege, că îi poţi vindeca. De cele mai multe ori oamenii nu au nevoie de reproșuri, ci de înțelegere, de un umăr pe care să-și odihnească capul plin de gânduri, de îmbrăţişări, și un „Totul va fi bine! Eu sunt aici, cu tine!”. Oamenii au nevoie să știe că, cuiva chiar îi pasă, că îi acceptă așa cum sunt, cu defecte și calități, cu frici, greșeli. Au nevoie să știe că sunt acceptați și iubiţi pentru ceea ce sunt, nu pentru ce ar trebui să fie.

3 gânduri despre „©️ Atotștiutorilor…

 1. Trista inteligenta artificiala, imaginara, virtuala, generalizata, atotcuprinzatoare, cerc vicios în care, totul este posibil într-o perpetua miscare, accelerata de competitiile obscure, confuze,cetoase, neclare, adeseori mortale, în care fiecare învata pe fiecare asteptând sa primeasca validare si poate chiar premiul cel mare. 🙂 ))

  O seara linistita drag Licurici luminos !

  Apreciat de 1 persoană

  1. Am făcut ochii de 5 ruble (nu știu dacă ai văzut vreodată cum arată, este cea mai mare monedă, e mai mare chiar și ca cea de zece) când am văzut melodia! Versurile se potrivesc perfect cu o postare pe care am scris-o mai devreme pe blogul de pe fb! 🙂 atașez link-ul
   https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2463605917263435&id=1858577547766278
   Da, nimic nu este întâmplător!
   Mulțumesc, atât pentru melodie, cât și pentru gândurile tale!🙏
   Seară liniștită!

   Apreciază

 2. Ma bucur ori de câte ori îmi apar în drumul spinos al acestei dimensiuni virtuale, flori frumos colorate, parfumate, încarcate de culoare si frumusetea iubirii AAAE, flori rare, Lumini stralucitoare, repere ideale, din ce în ce mai rare, pe cale de disparitie, însa niciodata exterminate ocrotite si binecuvântate de samânta buna a Cuvântului lui Dumnezeu Cel Vesnic Viu, Sfânt si Atotputernic care se îndeplineste zi de zi sub privirile consternate si speriate a celor ce au condus omenirea îndepartându-se de Dumnezeu, ascunsi în tainele faradelegii provocând pe terra de la început doar întuneric, lupte, blesteme, conficte, varsare de sânge, împotrivindu-se Celui Ce Este Domnul ostirilor si Creatorul Universului.
  „Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veșnică, de aceea îţi păstrez bunătatea Mea!”

  Sa ai ziua însorita si toata fiinta cu pace, bucurie si Lumina Divina învaluita, drag Licurici !

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s