A se citi printre rânduri..

©️ Necuvintele

Necuvintele. Ce sunt? Sunt toate acele chestii care apar atunci când lipsesc cuvintele. Ai încercat vreodată să stai lângă un om fără să vorbești și tăcerea să nu-ţi provoace disconfort? Știi cât de plăcut este acel sentiment când poţi să taci alături de cineva pentru că așa simţi și totuși, tăcând să fiţi pe aceeași lungime de undă?!
Necuvintele sunt zâmbete, lacrimi, îmbrăţişări, tăcere, liniște, pace, privitul în ochi, ţinutul de mână, sărutul, dansul. Câte activități pot fi realizate în lipsa cuvintelor. Deseori spun că ele, cuvintele strică! Pentru că atunci când ele există, oamenii își concentrează atenția asupra lor și ignoră emoțiile, crezând că cele din urmă nu sunt importante. Și când mă gândesc că necuvintele sunt atât de importante.
Oare..
Să nu conteze un zâmbet, o îmbrăţişare, o lacrimă, un sărut pe frunte?!
Să nu conteze un gest când el vorbește mai bine decât ar putea-o face o mie de cuvinte?
Să nu conteze că cineva îţi spune că te iubește, în schimb nu face nimic pentru asta?
Să nu conteze că te lasă la greu cei care promit să-ți fie mereu alături? Să nu conteze că cel care nu ţi-a spus niciodată că te iubește are grijă de tine?
În graba noastră spre nu știu unde, nu mai avem timp de necuvinte. Avem timp doar să schimbăm la repezeală două vorbe la telefon sau câteva mesaje cu cei dragi. Atât. Cam la asta se rezumă relațiile de prietenie, dragoste. Nu mai avem timp să privim apusuri de soare, să mirosim flori, să admirăm zbor de fluturi, să iubim..
Nu mai avem timp nici răbdare pentru fleacurile astea de necuvinte, care doar fleacuri nu sunt..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s