Unui necunoscut

Trăiește acum!

Prețuiește acest moment, această clipă, prețuiește prezentul.
În memorie ne rămân nu zile sau ani, ci momente. Momentele petrecute alături de cei dragi, momente în care am zâmbit, am dansat, am cântat, am uitat de telefoane, reţele de socializare, aparate de fotografiat și ceasuri. Momente în care am fost doar noi înșine, fără măști, în care nu am încercat să demonstrăm ceva cuiva și mai ales, în care nu am încercat să impresionăm pe nimeni. Una dintre cele mai grave greșeli ale noastre, ale oamenilor, este faptul că planificăm un lung șir de realizări și în goana noastră către îndeplinirea „grandioaselor” planuri uităm să ne bucurăm de acele mici momente care doar mici și nesemnificative nu sunt.
E adevărat că, conștientizăm asta mai târziu, uneori mult prea târziu. Noi oamenii suntem dacă nu ciudaţi, cel puţin suciţi. Ne facem griji pentru viitor și regretăm trecutul stricându-ne prezentul, așa se face că nu mai trăim. Nu ne mai bucurăm de viață, de oameni, de soare, de flori, de zăpadă, de curcubeu ( bine, o facem în rare cazuri, cu mici excepții. Nu vreau să generalizez!). Facem tot soiul de presupuneri referitor la viitor, încercăm să ghicim ce va fi, de asemenea, inventăm tot soiul de ipoteze cu privire la trecut, cum ar fi fost dacă am fi procedat altfel, și în tot timpul ăsta, cât inventăm ipoteze și facem tot felul de presupuneri, viața trece. Viața nu așteaptă și mai ales, ea, viața, nu poate fi pusă pe repeat. Așa încât nu ne rămâne decât să mergem încotro ne șoptește inima și să ne bucurăm de fiecare moment al călătoriei. Știu, s-ar putea ca ea inima, să ne indice calea greșită, dar cel puţin la final vom avea de regretat ceea ce am făcut, nu ceea ce nu am făcut.
Să învățăm de la fluturi să ne bucurăm de fiecare clipă, să trăim intens fiecare moment fiindcă nu știu cât timp avem la dispoziție fiecare dintre noi, dar știu sigur că este un timp limitat.
Faceți acum ce vă îndeamnă inima și fiţi fericiţi

2 gânduri despre „Trăiește acum!

  1. Fata dragă, am citit doar vreo 3 articole din cele publicate aici și ma bucur că te-am descoperit… Nu sunt nepoliticoasa cred pentru modul de adresare, dar am vazut acum fotografia… Sunt pensionară, dar… sufletul meu nu are nici 20 ani… Multumesc pentru intelegere și numai bine vă doresc. 💖💐💖🙋

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s