A se citi printre rânduri..

Gura lumii

„Te vede lumea!”, „Ce va spune lumea?”, „Te va vorbi lumea!”. Frazele astea cu siguranță le-am auzit cu toţii măcar o dată în viață. Spun măcar o dată, deși cel mai probabil le-am auzit atât de des încât ni s-au înfipt asemenea unui cui în minte.
Și am ajuns să punem părerea lumii mai presus decât propria părere, ba chiar fericire. Am ajuns să ne comportăm conform așteptărilor lumii. Lumea aceea care în public condamnă un anumit tip de comportament, iar în intimitate îl adoptă. Am ajuns să nu mai râdem cu adevărat, să nu privim răsăritul soarelui, să nu dansăm în ploaie de frica gurii lumii. Fiindcă imediat ce am face toate astea, am fi luaţi drept niște nebuni.
Știi câţi oameni nu au curaj să-și asume propria personalitate de frica lumii?
Știi câţi oameni nu-și îndeplinesc visurile de frica lumii?
Știi câţi oameni nu sunt cu cei pe care-i iubesc de frica lumii?
Știi câţi oameni deși nu se iubesc sunt împreună de frica lumii?
Știi câţi oameni sunt nefericiţi din cauza lumii? Știi? Te-ai gândit vreodată la asta?
Pentru că lumea poate umili, poate judeca, poate condamna, poate respinge. Iar oamenii au nevoie să se știe acceptaţi, iubiţi. Au nevoie să știe că aparțin cuiva. De aceea deseori poartă măști și se comportă așa cum se așteaptă ceilalți să se comporte, nu cum simt.
Lumea își schimbă părerea de la o zi la alta. Spune-mi tu, merită ea nefericirea sau lacrimile tale?! Nu, categoric nu. De altfel, cea mai ieftină chestie de pe acest pământ este părerea lumii. Dacă din cauza ei nu-ţi poţi asuma să fii cine ești cu adevărat, dacă din cauza ei nu-ţi poţi îndeplini visurile, dacă din cauza ei ești nefericit, atunci ai o problemă pe care trebuie s-o rezolvi cât mai repede.
Nu te raporta la părerea lumii. Fă-ți tu o părere obiectivă referitor la tot ceea ce te înconjoară, inclusiv la tine însuţi. Să știi cine ești de unde vii și încotro te îndrepţi așa încât să nu te clatini la primele vorbe despre tine spuse cu răutate sau invidie.
Amintește-ți din când în când, că lumea condamnă ceea ce iese din tiparele stabilite de ea, ceea ce nu are ea însăși curaj să facă. Condamnă pe toţi cei care au îndrăzneala să fie ei înșiși, să fie diferiţi și mai ales fericiţi!
Așadar om frumos, nu mai asculta și nu mai ţine cont de părerea sau gura lumii, asumă-ţi cine ești, ce simţi, ce gândești! Fii tu însuți și fii fericit, dar ai grijă să nu-ţi construiești fericirea pe nefericirea altora.

7 gânduri despre „Gura lumii

  1. Bravo fata! Subscriu la ceea ce ai scris tu! As adaugă, dacă-mi permiți, o zicala din popor ,, gura lumii o astupa doar pământul „, așa că e foarte important sa fim noi înșine, dar……sa fim frumoși la suflet! Părerea mea! Te îmbrățișez virtual! 🤗

    Apreciat de 1 persoană

  2. Nu știu cum să fac… 🙂 Te invit cu tot dragul să citești „Sufletul meu știe să cânte”, un articol scris de mine pe aceeași temă. Eu am apreciat ca minunată potrivirea noastră de idei, deși forma de exprimare a fost bineînțeles, diferită. Se întâmplă ca de obicei să citesc mai multe texte până mă hotărăsc să devin urmăritorul consecvent al unei pagini. De data aceasta, mi-a fost de ajuns acea potrivire amintită mai sus. În altă ordine de idei, îmi plac licuricii. E aer bine ozonat acolo unde apar ei și constituie un indiciu de zonă sănătoasă. Bine te-am găsit, Licurici!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s