Fără categorie

Fericirea..

Cumva, ni s-a strecurat în minte ideea că dacă există fericirea, ea este undeva departe, că trebuie s-o căutăm, să ne agităm, să luptăm pentru o avea. De când mă știu, fericirea mi se asociază în minte cu un fluture, probabil pentru că apare atunci când e liniște, sau pentru că ei trăiesc puţin, sau o fi din cauză că sunt atât de fragili și deosebiți, că vin și pleacă neauziţi.
Ne-am obișnuit că toate au un preţ, inclusiv fericirea, motiv pentru care avem impresia că ea, fericirea, cere sacrificii. FALS!!! Fericirea este gratis, altfel nu ne-am mai bucura atât de ea, nu am tânji atât s-o avem!
Gesturile mici, o cafea împărțită cu un prieten, un sărut pe frunte, o strângere de mână, un asfințit de soare, toate astea le primim gratis, bucuriile astea mici formează de fapt fericirea! Un zâmbet al unui copil pe stradă, o ușă de la magazin ținută de un necunoscut, un curcubeu după ploaie, un loc oferit în mijloacele comune de transport, înseamnă fericirea. Probabil îmi veţi reproșa că astea sunt fleacuri, da, sunt, dar merită să ne bucurăm de ele fiindcă anume ele ne înseninează zilele.
Există și fericire virtuală, fie că ne place sau nu, suntem dependenţi de oamenii de dincolo de ecrane. Astfel, am cunoscut oameni speciali, oameni cărora le-am împărtășit cele mai ascunse gânduri, cărora le-am spus temerile mele, oameni care mi-au provocat zâmbete când în interiorul meu era furtună. Ne putem face fericiţi unii pe ceilalți și virtual, transmițând gânduri și cuvinte bune.
Eu cred în bumerang, cred în faptul că primim ceea ce oferim.
Adevărul e că mi-e milă de oamenii răutăcioși, indiferent sub ce formă se manifestă răutatea lor, fiindcă știu că oamenii fericiţi nu înjură, nu bârfesc, nu rănesc.
Fiţi înțelegători, fiţi îngăduitori, fiţi blânzi cu cei din preajmă. Fiţi fericiţi, oameni frumoși, și aduceți cu voi fericirea oriunde mergeţi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s