Fără categorie

Mesaj pentru Ea

Am promis să-ţi scriu acum trei luni, să-ţi scriu despre El. Probabil te-ai gândit între timp că am uitat ce am promis și nu, chiar nu am uitat, doar că mi-a luat atâta timp fiindcă nu prea știam ce să scriu. Mesajul pentru El l-am scris dintr-o suflare, căci sunt și eu o Ea și știu de ce avem nevoie de cele mai multe ori noi, femeile de la ei. Dar ei? Ei de ce au nevoie?!
Nu știu cu exactitate, dar încerc să ghicesc acum.
Știm și tu și eu, că bărbații în ciuda vârstei lor mature, rămân mereu în suflet niște copii. Copii care au nevoie de atenţie, de mângâiere, de înțelegere( de fapt noi toţi, indiferent de gen suntem dependenți de acestea). În ciuda faptului că deseori au corpul acoperit de tatuaje, privirea cruntă, sau sunt plini de mușchi, ei tot au momentele lor de slăbiciune, de frică, de panică, de deznădejde. Da, au, chiar dacă nu le arată sau nu vorbesc despre ele. Deși e un fapt cunoscut că femeile adoră surprizele, nimeni nu a spus că bărbații le detestă. Surprinde-l din când în când pregătindu-i bucatele preferate, îmbrățișându-l, invitându-l să ieșiţi undeva. Ar mai trebui să știi ceva extrem de important: El nu poate face 2, 3 sau chiar 4 lucruri în același timp cum faci tu. Nu. Datorită faptului că, creierul femeii este mai activ la nivelul cortexului perifrontal, responsabil pentru concentrare și pentru controlul impulsurilor. La bărbați, în schimb, cea mai intensă activitate este în regiunile responsabile pentru percepțiile vizuale și coordonare. Cu alte cuvinte tu te poţi concentra pe mai multe chestie odată, în timp ce el dacă face ceva, e mai bine să nu-l întrerupi, ci să aștepți până termină ce are de făcut. Astfel faci economie și de nervii tăi și de ai lui! 🙂
Oferă-i timp liber. Chiar dacă vă iubiţi și simțiți mereu nevoia să fiţi unul lângă celălalt, luaţi pauze. Tu ieși cu fetele în oraș, iar pe el lasă-l să meargă cu băieții la o bere, la un meci, la pescuit.
Cât pe ce să uit probabil cea mai importantă chestie! Nu uita să-i mulțumești și să-l apreciezi pentru ceea ce face. Dacă a spălat vesela dar a uitat să spele și tigaia, nu-l certa. Dimpotrivă. Spune-i că s-a descurcat minunat. Și știi de ce? Pentru că atunci când este lăudat și apreciat pentru fleacurile pe care le face, abia atunci bărbatului îi cresc aripi și poate face lucruri măreţe pentru femeia de lângă el.
Fii acolo pentru el și cu el.
Respectați-vă, iubiți-vă și fiţi fericiţi împreună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s