A se citi printre rânduri..

Dacă iubești

Ori de câte ori scriu, vorbesc despre iubire mă simt asemenea unui orb care caută o rază de lumină, un licărit, o scânteie. Nu sunt expertă în ale iubirii, de fapt nu sunt expertă în nimic, nu le știu pe toate, dar ceva tot știu. Știu că iubirea nu trebuie ascunsă de ochii și sufletul celui pe care îl iubești. Să te îndrăgostești nu ţine de partea rațională, așa încât deseori ne este frică când ne îndrăgostim, ne este frică să mărturisim sentimentele, ne este frică de reacția și părerea celuilalt. „Dacă voi fi respins?”. „Dacă va râde de mine?”. „Dacă..?”
Dar decât să trăiești în frică, nesiguranță și făcând tot soiul de presupuneri, ia-ţi inima în dinţi și mărturisește-ţi iubirea, gândurile, sentimentele. Ce ai de pierdut? Spune sincer ce simţi fără să-l obligi pe celălalt la un răspuns, dă-i timp și spaţiu de gândire fără să aștepți că sentimentele vor fi reciproce. Dacă va fi un om bun, îţi va proteja sentimentele și îţi va aprecia curajul chiar dacă nu va răspunde cu iubire la iubirea ta. Dacă va fi un om rău, vei afla cu această ocazie.
Eu cred că iubirea e prea frumoasă ca s-o ascunzi în suflet, trebuie eliberată, alimentată. Lasă-te cuprins de iubire! Lasă iubirea să se manifeste prin tine, prin orice gest, vorbă, fapt, gând. Știi câţi oameni nu sunt fericiţi doar fiindcă nu au curaj să-și asume și mărturisească sentimentele?!
Dacă simţi că înflorești în preajma unui om, spune-i!
Dacă zâmbești doar gândindu-te la el, spune-i!
Dacă simţi fluturi ori de câte ori îl vezi, spune-i!
Dacă te pierzi în ochii lui când îi privești, spune-i!

Dacă iubești un om, spune-i!
Fă asta pentru tine, eliberează-te și ai încredere în capacitatea lui de a lua decizii pentru el, pentru voi.
Dacă este omul potrivit va rămâne și veţi construi o relație frumoasă, armonioasă. Iar dacă nu, ce ai de pierdut de la un om care nu este potrivit pentru tine?
Nu uita, tot ce Îţi aparține va veni întotdeauna la tine, te va găsi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s