Fără categorie

Timpul nu vindecă

Până nu demult credeam că timpul este medicament. Îl consideram cel mai bun medicament atât pentru durerile și rănile fizice cât și pentru cele sufletești. Am greșit crezând astfel. Timpul nu vindecă. Tot ce poate face timpul, e să te obișnuiască cu durerea. Să te ajute să înveți să trăiești cu ea. Cumva ți-o implantează în trup, în suflet, în gânduri. Devii una cu durerea. Nu mai știi unde începi tu și unde începe durerea. Ajungi un amestec de lacrimi, sânge, neputință, regrete.

Nu, timpul nu vindecă..

Timpul este neputincios sau doar nemilos.
În schimb oamenii sunt puternici. Când spun puternici, nu mă refer la forţa fizică. Oamenii au o putere psihică și morală colosală. Depinde doar de ei înșiși dacă o folosesc în scopul de a distruge sau a crea, de a răni sau a vindeca. Și oamenii pot vindeca. Oamenii se pot autovindeca și îi pot vindeca pe cei din jur. Ce am descoperit recent și m-a șocat extrem este faptul că ne pot vindeca exact oamenii care ne-au rănit. Dacă mi-ar fi spus cineva vorbele astea cu un an în urmă, nu l-aș fi crezut în ruptul capului. Acum o spun din propria experiență. Adevărat, este riscant. Fiindcă având a două oară încredere într-un om care deja te-a rănit o dată, poţi fi rănit din nou , dar eu în naivitatea mea cred că orice om merită o a doua șansă. La urma urmei nimeni nu-i perfect. Toţi greșim.
Uneori e nevoie să te întâlnești cu oamenii potriviți la răscruci de gânduri, să nu vă spuneţi nimic, doar să vă ascultaţi respirațiile și bătăile de inimi. Să vă ţineţi de mănă și să vă priviţi în ochi. În asemenea momente se vindecă sufletele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s